Δευτέρα

Υπάρχει άραγε μυστικό;

Της Παυλίνας Κωνσταντάρα.

Ζούμε σε μια εποχή που τρέχει πιο γρήγορα από εμάς, γι αυτό οι εικόνες, οι ήχοι, τα χρώματα, τα αρώματα και τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι καταιγιστικά. Άλλο τόσο και οι ρόλοι μας ως γυναίκες: Όμορφη γυναίκα, σωστή σύζυγος, καλή μαμά, κόρη με αρχές, επαγγελματίας με προοπτική και μην ξεχνάμε, πιστή φίλη. 
Μην τρελαίνεσαι φίλη μου! Σκέψου τη ζωή σου σαν ένα δύσκολο φαγητό, το μουσακά ας πούμε. Το μυστικό δεν είναι στο να μαγειρεύεις σωστά τα διαφορετικά υλικά, το μυστικό είναι στο σωστό συνδυασμό που θα κάνει το μουσακά σου μοναδικό! Πολλές φορές δηλαδή, το να είσαι όμορφη και περιποιημένη, βοηθάει πολύ το να είσαι σωστή σύζυγος και επαγγελματίας με προοπτική, έστω και αν δε φαίνεται με την πρώτη ανάγνωση αλλά είναι όπως λένε between the lines...Το να καταφέρεις να μην ξεχνάς (απλά σημειώνοντας τα πάντα, σα να σαι καθυστερημένη) σε κάνει ταυτοχρόνως καλή κόρη, μαμά, επαγγελματία, φίλη.

Και πρέπει κάποια στιγμή να δεχθείς την πραγματικότητα και να σταματήσεις να γκρινιάζεις γι αυτό: Ναι, όλοι πιστεύουν ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα, γι αυτό και σου τα ζητούν!(Η μαμά σου μάλλον γελάει χαιρέκακα από μια γωνίτσα και τρίβει τα χέρια της λέγοντας:"τώρα θα καταλάβεις τι τράβηξα τόσα χρόνια"). Γι αυτό ασε τα πολλά λόγια, τα απεγνωσμένα ποστ στα social media, τις φωνές και τα φεμινιστικά, και αποδέξου οτι ανήκεις σε μια ανώτερη φυλή: είσαι γυναίκα.

Ξύπνα πιο πρωί από όλους, ετοίμασε τα παιδιά, αν έχεις, γίνε όμορφη (μαλλιά,νύχια, σιδερωμένα ρούχα, μακιγιάζ), θυμήσου όλες τις υποχρεώσεις της ημέρας, πήγαινε στη δουλειά. Την ώρα που θα είσαι στη δουλειά λύσε όλα τα προβλήματα των γονέων, αδερφών, ξαδερφών, αφεντικών και παρατρεχάμενων και η ζωή συνεχίζεται. Γύρνα σπίτι και ξεκίνα την υπόλοιπη ημέρα σου: καθάρισε μαγείρεψε κλπ κλπ. Αν μέσα σε όλα αυτά εκεί στο σπίτι έχεις μια ζεστή αγκαλιά που σε αγαπάει, είσαι από τις πολύ τυχερές. Αν όχι συνέχισε να ψάχνεις, στ αλήθεια αξίζει τον κόπο.

Σίγουρα περιμένεις μετά από όλα αυτά να μην προτείνω μια λύση. Θα σε καταπλήξω, αλλά υπάρχει λύση. Δεν αλλάζει τα πάντα, δεν φέρνει τον κόσμο ανάποδα, αλλά είναι μια όαση στη δύσκολη καθημερινότητα:
Βρες έναν άνθρωπο που σε κάνει να γελάς! Δεν έχει σημασία αν τον ξέρεις χρόνια, αν είναι άντρας, γυναίκα, μεγάλος, μικρός, όμορφος, άσχημος (μάλλον καλύτερα ας μην είναι και άντρας και όμορφος, προτίμησε έναν από τους υπόλοιπους συνδυασμούς). Και κάνε παρέα με αυτό τον άνθρωπο, βρες χρόνο να την/τον συναντάς, να μιλάς, να επικοινωνείς. Και αν δε σου φαίνεται πρωτότυπη αυτή η λύση που σου δίνω για σκέψου: έχεις ένα τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου; (δε μετράει η φίλη που είχες στο Γυμνάσιο και κάνατε κοπάνα)! Βρες αυτό τον άνθρωπο και μίλα μαζί της/του για τα σοβαρά και τα γελοία, και κάνε τα σοβαρά γελοία και τα γελοία σοβαρά. Η ζωή είναι μικρή, αυτό μας το χουν πει πολλές φορές, αλλά με το γέλιο γίνεται τόσο πιο όμορφη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου