Τετάρτη

Πονοκέφαλος! Τι μπορεί να φταίει;


Υπάρχουν κάποια άτομα που σίγουρα σας δημιουργούν πονοκέφαλο, αλλά αυτά τα ξέρετε εσείς...
Θέλετε να μάθετε τι άλλο μπορεί να τον προκαλεί;
Η παρακάτω λίστα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να βρείτε την αιτία ή την αφορμή.


1.Το βάρος σας
Σε μια πρόσφατη μελέτη οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες με ήπια παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος- ΔΜΣ- από 30 και πάνω) είχαν 35% μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από πονοκεφάλους. Αυτές δε , με ΔΜΣ από 40 και πάνω, είχαν 80% πιθανότητες.

2.Η προσωπικότητά σας
Αν ορισμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα σας είναι η αυστηρότητα, η αδιαλλαξία, η μεγάλη επιφυλακτικότητα ή αν είστε καταθλιπτική και με εμμονές, είστε αναμφίβολα επιρρεπείς στους πονοκεφάλους. Ξεκινήστε άμεσα  ασκήσεις χαλάρωσης.

3.Η έντονη σεξουαλική πράξη
Στο πλαίσιο μιας έρευνας, το 46% των πασχόντων από πονοκέφαλο ομολόγησαν ότι το σεξ τον πυροδότησε. Συνήθως, αυτό είναι πονοκέφαλος από υπερπροσπάθεια (όπως συμβαίνει μερικές φορές στους αρσιβαρίστες). Μπορεί να νιώθετε ένα «θαμπό» πόνο που αυξάνετε σταδιακά κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ή ένα ξαφνικό πονοκέφαλο κατά τον οργασμό (πιο πιθανό να συμβεί στους άνδρες).

4. Ένα τριήμερο αποχής από τη ρουτίνα
Oσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένα διάλειμμα από την έντονη καθημερινότητα  σας σε τριήμερο απραξίας και πολύωρου ύπνου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Headache Center της Νέας Υόρκης, μπορεί να σας δημιουργήσει πονοκεφάλους. Αν προσπαθήσετε να κρατήσετε τις ώρες ύπνου, όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτές που συνήθως κοιμάστε, θα τους αποφύγετε αλλά θα αισθάνεστε και πιο ξεκούραστες
Πηγή: queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου