Τρίτη

Το διάβασα, μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας... Ερση Γκουρνέλου






Μια μέρα λοιπόν ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός γνωστού εβδομαδιαίου περιοδικού έπεσα πάνω σε ένα κείμενο με τον ελκυστικότατο τίτλο «Το μυστικό των ευτυχισμένων σχέσεων»!




Εδώ είμαστε... σκέφτηκα! Και αφού το ξεκοκάλισα γιατί όλοι λίγο-πολύ το ψάχνουμε αυτό το μυστικό, αλλά δεν λέμε να το βρούμε..., είδα με μεγάλη μου χαρά  ότι το υπογράφει μια αγαπημένη και παλιά μου γνώριμη (συνάδελφος σε άλλα «λημέρια» τότε)!

Το μοιράζομαι μαζί σας και θέλω να πιστεύω ότι αν έστω και λίγο προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω όπως μας συμβουλεύει η Μάρια Λαουτάρη (Life & Relationship Coach), η ζωή μας σίγουρα θα γίνει λίγο πιο εύκολη!

«Είναι κοινό μυστικό ότι δεν υπάρχει τέλεια σχέση. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι συμβατά και ταιριαστά από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, όμως κάθε σχέση χρειάζεται συνειδητή προσπάθεια ευγενούς συμπεριφοράς, συγχώρεσης και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των συντρόφων για να διατηρηθεί και να ευτυχήσει μακροπρόθεσμα.

Κάθε σχέση απαιτεί προσοχή και γνώση εφόσον οι προστριβές ανάμεσα στους συντρόφους προκύπτουν συχνά στην καθημερινότητά τους χωρίς αυτό να είναι αναγκαστικά κακό. Είναι απλά ανθρώπινο.

Είτε πρόκειται για συντροφική σχέση, είτε για σχέση με κάποιον συνεργάτη ή ακόμα και με τον καλύτερό σας φίλο, υπάρχουν στιγμές που μια μικρή διαφωνία θα ανατρέψει την καλή σας διάθεση.

Οι περισσότεροι καβγάδες μεταξύ των ανθρώπων ξεκινούν από κάτι μικρό και ασήμαντο, συνήθως από μια άνευ ουσίας παρεξήγηση. Το πρόβλημα όμως εστιάζεται στη συνέχεια, όπου προσπαθούμε να αποδείξουμε ότι εμείς έχουμε δίκιο και όχι ο σύντροφός μας /συνεργάτης/ φίλος μας, με αποτέλεσμα να πληγώνει ο ένας τον εγωισμό του άλλου και έτσι η ασήμαντη παρεξήγηση να μετατρέπεται σε έναν σημαντικό καβγά ο οποίος μπορεί να μας φέρει σε μεγάλη ρήξη.

Ο καλύτερος τρόπος για να λυθούν αυτές οι διαφωνίες είναι να αναγνωρίσουμε την ευθύνη μας και να ζητήσουμε συγγνώμη, παρά το γεγονός ότι αυτό μπορεί να φαίνεται πραγματικά δύσκολο όταν ο εγωισμός μας έχει πληγωθεί.

Αναρωτηθείτε και απαντήστε ειλικρινά μέσα σας. Τι θέλετε? Να έχετε δίκιο ή να αγαπιέστε? Αυτή η τόσο απλή ερώτηση αποτελεί το σημαντικό μυστικό ευτυχίας σε κάθε σχέση. Εξασκηθείτε να απαντάτε στο ερώτημα «Θέλω να έχω δίκιο ή να αγαπιέμαι?»
Μην αφήνετε τον εγωισμό να κρατάει τα «ηνία» στη σχέση σας και στη ζωή σας»!

Η παρακάτω τεχνική θα  σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε μια χαρούμενη και υγιή σχέση. Βάλτε τη σε εφαρμογή και καλή σας επιτυχία!

Απαντώ στην ερώτηση : «Θέλω να έχω δίκιο ή να αγαπιέμαι?»
Εαν η απάντησή σας είναι η αγάπη, δείτε που ευθύνεστε, που κάνατε λάθος και ζητήστε συγγνώμη με ειλικρίνεια.
Οι ζεστές αγκαλιές λειτουργούν με μαγικό τρόπο στα ζευγάρια και διακόπτουν την αρνητική ενέργεια.
Λύστε τα θέματα που προκύπτουν όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μην τα κρατάτε μέσα σας, συζητήστε εγκαίρως και με ευγένεια με το σύντροφό σας.
Διατηρήστε ανοιχτή επικοινωνία και μην προσπαθείτε απλά να αποδείξετε ότι εσείς έχετε δίκιο.
Σταματήστε να θέλετε να έχετε εσείς δίκιο με κάθε κόστος, γιατί το κόστος πολλές φορές είναι πολύ μεγάλο.
Ακούστε προσεκτικά τι λεει ο σύντροφός σας αν δεν θέλετε να καβγαδίζετε.
Αναπνεύστε –πάντα βοηθά στο να σκέφτεστε πιο καθαρά.
Προσπαθήστε να κατανοήσετε αντί να ακούσετε απλά το σύντροφό σας ώστε να αντικρούσετε τα επιχειρήματά του.
Μην ξαπλώνετε στο κρεβάτι μαλωμένοι. Τα διπλά κρεβάτια έχουν φτιαχτεί ακριβώς γι αυτό, για να σας φέρουν αναγκαστικά πιο κοντά!
Η αίσθηση του χιούμορ κάνει τις δύσκολες στιγμές να φαίνονται λιγότερο δύσκολες και αφόρητες.
Ψάξτε για όσα πράγματα σας κάνουν χαρούμενους αντί για όσα σας στεναχωρούν. Εστιάστε στα θετικά.
Δεν έχει σημασία εάν ο σύντροφός σας δεν μπορεί να κατανοήσει απόλυτα την άποψή σας. Σκεφτείτε πάλι την ερώτηση-κλειδί : Προτιμάτε να έχετε δίκιο ή να είστε χαρούμενοι? Εστιάστε την ενέργειά σας σύμφωνα με την απάντηση που θα δώσετε σε αυτή την ερώτηση.
Ζητήστε συγνώμη και πείτε για ποιο λόγο, και προσπαθήστε να εννοείτε κάθε λέξη σας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε και να φαίνεστε ειλικρινείς όταν ζητάτε συγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου