Τετάρτη

Αυτά είναι τα 7 μυστικά της Γοητείας...



Tο περιοδικό «New Scientist» συγκέντρωσε ορισμένες επιστημονικές έρευνες για το πως μερικές απλές κινήσεις μπορούν να σαγηνεύσουν το αντίθετο φύλο. Εκτός από τα φυσικά χαρακτηριστικά, που οπωσδήποτε παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της κατάκτησης, υπάρχουν ορισμένα μυστικά  -από το ντύσιμο μέχρι τις ατάκες που χρησιμοποιεί κάποιος – που μαγεύουν τον “στόχο”.  Αν και υπάρχουν κάποιοι που περνούν καλύτερα μόνοι (έρευνα σε 1.000 ανύπανδρες Βρετανίδες έδειξε ότι το 35% είναι ευτυχισμένες χωρίς σύντροφο) το «New Scientist» υποδεικνύει προς όλους τις 7 συνιστώσες της γοητείας:

1. Κόκκινο για τις γυναίκες
Η πρώτη συμβουλή των επιστημόνων προς τις γυναίκες είναι να φοράνε κόκκινα ρούχα. Και αυτό γιατί μια γυναίκα στα κόκκινα όχι μόνο θεωρείται πιο ελκυστική, αλλά κάνει και τους άνδρες που βρίσκονται γύρω της πιο στοργικούς, να τη φλερτάρουν περισσότερο και να θέλουν να την πλησιάσουν. Το κόκκινο χρώμα κάνει πιο επιθυμητούς και τους άνδρες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

2. Δημοφιλία για του άνδρες
Η σημαντικότερη συμβουλή των επιστημόνων για τους άνδρες είναι να φαίνονται όσο δυνατόν πιο δημοφιλείς. Οι γυναίκες γοητεύονται περισσότερο από έναν άνδρα αν δουν κάποια άλλη γυναίκα να τον κοιτάζει και να του χαμογελάει. Ακόμη, το να είναι ένας άνδρας περιτριγυρισμένος από γυναίκες είναι ελκυστικό, ενώ αντίθετα οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να βγαίνουν με παρέες ανδρών, αφού γίνονται λιγότερο ελκυστικές.

3. Ο απαγορευμένος «καρπός»
Ανεπιθύμητη προσοχή προσελκύουν συνήθως οι παντρεμένοι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι οι γυναίκες αφενός αρέσκονται στην ιδέα τού να «κλέψουν» έναν άνδρα από μια άλλη γυναίκα και αφετέρου το γεγονός ότι κάποιος είναι παντρεμένος δείχνει ότι ο συγκεκριμένος σύντροφος έχει ήδη «εγκριθεί» από κάποια άλλη. Αν είστε λοιπόν άνδρας καλύτερα να δείχνετε ότι είστε δεσμευμένος.

4. Το πρόσωπο
Δεν προκαλεί έκπληξη το ότι σημαντικό ρόλο παίζουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι άνθρωποι με συμμετρικά χαρακτηριστικά, είτε άνδρες είτε γυναίκες, θεωρούνται πιο ελκυστικοί.

5. Τσαχπινιά και νάζι
Παιχνιδιάρικες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου, όπως το σήκωμα των φρυδιών ή μια κλίση του κεφαλιού, κρίνονται ελκυστικές από τις γυναίκες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, τέτοιες εκφράσεις γοητεύουν ακόμη και όταν συνοδεύουν αδιάφορες δηλώσεις, όπως «βαριέμαι αφόρητα τους ηλικιωμένους».

6. Κορμί «θανατηφόρο»
Οι ιδανικές σωματικές αναλογίες, που τραβούν το αντίθετο φύλο, είναι οι εξής: για τη γυναίκα η μέση πρέπει να είναι το 80% της περιφέρειάς της, ενώ οι ανδρικοί ώμοι που είναι 40% πιο φαρδείς από τους γοφούς εντυπωσιάζουν τις γυναίκες.

7. Η πρώτη ατάκα
Αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο άνδρας είναι η ατάκα, με την οποία θα προσεγγίσει μια γυναίκα. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το χιούμορ είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ οι γυναίκες που ερωτήθηκαν, ψήφισαν την εξής ως χειρότερη φράση προσέγγισης: «Αναρωτιόμαι αν χωράνε στην τσάντα σου τα κλειδιά της Mercedes μου».
Πηγή: εφημερίδα Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου