Πέμπτη

Πώς να δημιουργήσουμε θαύματα στη ζωή μας!

από την Εύη Βισβάρδη


Είτε βλέπετε αγγέλους να επιπλέουν γύρω από την κρεβατοκάμαρά σας είτε αναζητάτε απλά μια αχτίδα ελπίδας σε μια μοναχική στιγμή επιλέγοντας να πιστεύετε ότι μια αόρατη δύναμη έχει τη φροντίδα σας να ξέρετε ότι ,ίσως έτσι, εκτελείτε μια άσκηση για να αλλάξετε τις ισορροπίες στη ζωή σας.Ακόμα και αν είστε το είδος του ατόμου που θα ζήλευε κι ο άπιστος Θωμάς ίσως μέχρι να τελειώσει αυτό το άρθρο, να αναιρέσετε τη δυσπιστία σας.

 Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία "bracketing"-"Πλαισίωση",που θα σας βοηθήσει να αξιολογήσετε ή και να δημιουργήσετετα θαύματαστη ζωή σας, δοκιμάστε από σήμερα αυτές τις οδηγίες:

1. Κάντε μια λίστα με τους πέντε σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή σας, μη συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς σας.Παρατηρήστε μήπως κάτι απίθανο  συμβαίνει για να σας φέρει σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους.Σημειώστε οποιαδήποτε σύμπτωση ή συγχρονισμό μαζί τους, μπορείτε να θυμηθείτε.

2. Θυμηθείτε πέντε εμπειρίες που άλλαξε δραματικά τη ζωή σας: μια τυχαία συνάντηση, ένα ατύχημα,μια περιπέτεια,μια ιατρική κρίση. Μήπως τυχόν κάποια ασυνήθιστα γεγονότα σας έδωσαν  τη δυνατότητα να βιώσετε αλλά και να επιβιώσετε από αυτές τις εμπειρίες;

3. Σκεφτείτε τα πέντε σημαντικότερα γεγονότα στην καριέρα σας ή και στο ρόλο σας ως γονέας. Κοιτάζοντας πίσω στο χρόνο, μήπως η βοήθεια κάποιεςφορές, έφτανε ακριβώς τηστιγμή που τη χρειαζόσασταν;

4. Θυμηθείτε κάθε παράξενη,αλλά αληθινή εμπειρία στη ζωή σας. Είχατε ένα όνειρο μιας νύχτας που αργότερα έγινε πραγματικότητα; Μήπως ένας ξένος, ένα τραγούδι, ή ένα βιβλίο που τράβηξε τυχαία την προσοχή σας σας έδωσε την απάντηση σε ένα σημαντικό ζήτημα; Κάντε μια λίστα με τις εμπειρίες αυτές.

Εντάξει, έχετε ανοίξει λοιπόν μια παρένθεση τώρα "Πλαισιώνοντας" ό,τι δείχνει πως μπορεί να υπάρχει κάτι πέρα​από μια απλή σύμπτωση σε διάφορα γεγονότα της ζωής σας. Αλλά η έμφαση είναι στη λέξη μπορεί. Τώρα,σταθείτε στον τρόπο με τον οποίον επεξεργάζεστε και αντιλαμβάνεστε την κοινωνική δραστηριότητα σας, εξετάστε τις λίστες, να αναρωτηθείτε: "Ποιές είναι οι πιθανότητες  αυτό το απίθανο γεγονός ή αυτή η συγκεκριμένη συνάντηση να προκλήθηκε από κάτι μεγαλύτερο από μένα;" Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να καθησυχάσετε τον σκεπτικιστή που κρύβετε μεσα σας, σκεφτείτε όσα είπε ο ψυχολόγος Αβραάμ Μάσλοου: Προειδοποίησε ότι στη ζωή δεν είναι καλό να κυριαρχεί ο ανορθολογισμός,η αντιεμπειρική (Η εκκλησία ήταν αντιεμπειρική, θεωρούσε χωρίς καμιά αξία τον υλικό κόσμο και δυσπιστούσε απέναντι στις αισθήσεις) και η αντι επιστημονική σκέψη. Ο ίδιος έγραψε:"το να ψάχνεις για θαύματα είναι για μένα ένα σημάδι άγνοιας ότι τα πάντα είναι θαυματουργό. " Ένας αυστηρός κοινωνικός επιστήμονας, ανακάλυψε ότι το να βλέπεις τα πάντα ως θαυματουργά είναι Λογική.

Η αλήθεια είναι πως όταν σκέφτομαι όλα τα περίεργα συμβάντα που "πλαισιώνονται" από την παρένθεση στο μυαλό μου, οφείλω να συμφωνήσω. Το "Bracketing" έχει μετατρέψει όλες τις εμπειρίες μου, από το παρελθόν και το παρόν, σε μια "Γκαλερί θαυμάτων" όπου περιφέρομα θαμπωμένη από την ομορφιά των γεγονότων δεν μπορώ να εξηγήσω. Μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε μόνοι σας ένα τέτοιο άλμπουμ. Χρειάζεται μόνο στο μυαλό σας bracketing¨"Πλαισίωση", και η αίσθηση του τι είναι πιθανό σε έναν κόσμο γεμάτο με στιγμές ευλογίας, παράξενους συγχρονισμούς, και ίσως (ποιος ξέρει;) ένα υπνοδωμάτιο γεμάτο φύλακες άγγελους!


Πηγή το πρόσφατο βιβλίο της Martha Beck που έχει τίτλο "Steering by Starlight "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου