Σάββατο

" ΜΗ ΣΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΣ " 2

του Διονύση Καστόρα

...Εκεί τη βρήκε λίγη ώρα αργότερα ο γιος του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν...Μπρούμητα στα γκριζοπράσινα – κόκκινα από τη σάλτσα- μάρμαρα της κουζίνας!  Η κεραμική εστία έκαιγε ακόμα και ο νεαρός πατώντας στις σάλτσες του ραγού με αστραπιαίες κινήσεις πάτησε το off - κουμπάκι της εστίας για να μην γίνει στάχτη , μετά το φαγητό, και όλο το σπίτι. Έσκυψε πάνω της,  με την καλή έννοια… Έβγαλε από την τσέπη του σκισμένου, jean του το iPhone 4G , προσεχτικά για να μην το λερώσει –έκανε και 700 ευρώ- και σχημάτισε τον αριθμό!
Κοίταξε τη γυναίκα στα πλακάκια με πανικό... και έβαλε το λευκό, παρακαλώ, iphone πάλι στη τσέπη του σκισμένου  jean!
-όχι , μουρμούρησε...όχι!
Με γουρλωμένα τα μάτια από τον φόβο έφυγε τρέχοντας προς τον κήπο και σε λίγα δευτερόλεπτα βρισκόταν λαχανιασμένος πέρα στο δρόμο... Τρομαγμένος  ο γιος του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν, κοιτώντας δεξιά και αριστερά σαν δολοφόνος που προσπαθεί να απομακρυνθεί από τον τόπο του εγκλήματος , δεν είδε τα κόκκινα σημάδια που άφηναν πίσω του τα αθλητικά παπούτσια του , Νο 47 !
-Δεν το έκανα εγώ... μουρμούρησε ξανά...Δεν το έκανα εγώ... Και ποιος θα με πιστέψει.. , σκέφτηκε... Ποιός?  
Τον κυρίευσε πανικός! Έβλεπε μπροστά του τα πρωτοσέλιδα των αυριανών εφημερίδων... «Πανέμορφος γιος παπά σκότωσε την ερωμένη του»! «Ο δολοφόνος με το Αγγελικό Πρόσωπο και το Υπέροχο κορμί»! «Αυτός την σκότωσε!», και δίπλα η φωτογραφία του , ολόσωμη –μη πάνε χαμένα τόσα χρόνια στα γυμναστήρια, τι  διάολο, - στη παραλία με τη ρακέττα στο χέρι! Από το περσινό καλοκαίρι στη Πάρο...Τέλεια είχε περάσει! Είχε γνωρίσει και μια μικρή Ολλανδέζα...Αααα! Μη φεύγουμε όμως από το θέμα μας! Παρακαλώ! Τι έγραφα? Α ναι!   
Ναι! Αλήθεια ήταν! Μπορεί να είχαν λίγα χρόνια διαφορά στην ηλικία , πάνω από 30..., αλλά ΝΑΙ!  ΝΑΙ! Του μαγείρευε κρυφά και εκείνος ξεπλήρωνε τις θεικές γεύσεις που του χάριζε! Ναι! Πως θα αγόραζε άλλωστε το iphone?   To πανάκριβο σκισμένο jean? Τα , ούτε στο όνειρό του, παπούτσια Νο 47...?   Ή μήπως όχι?... ΟΧΙ! Αυτά ήταν δώρο  της γειτόνισσας-δημοσιογράφου στη tv...
Έγειρε το γυμνασμένο του μπράτσο στη κολώνα της ΔΕΗ και κοίταξε με τρόμο τον  σκύλο σπάνιας ράτσας και καταγωγής... που σήκωνε το ποδαράκι του στην ροζ τριανταφυλλιά του κήπου  που και αυτή την είχε φυτέψει πριν χρόνια η θεία Ερμιόνη από την Ερμιόνη!.....
Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου