Δευτέρα

Μη σώσεις και φας ! από τον διονύση Καστόρα

4
Ακριβώς από πάνω της είδε το ταβάνι! Μόλις άνοιξε τα μάτια , πριν τα γουρλώσει , για λίγα δευτερόλεπτα, το μυαλό της Ισμήνης κολυμπούσε σε θάλασσες μακρινές , ξεχασμένες! Για λίγα δευτερόλεπτα όμως! Μόλις 8!
 Στο ένατο κολυμπούσε κι αυτό στη σάλτσα  του ραγού με τον τοματοπελτέ και το κρασί μαυροδάφνη , συνταγή της συνταξιούχου τηλεμαγείρισας που παρακολουθούσε πιστά για δέκα και βάλε χρόνια....."
Με τις παλάμες της χάιδεψε  τα  μάρμαρα της κουζίνας, ένοιωσε  την πυκνότητα και τη λαδίλα στα δάχτυλα και με μια αργή κίνηση έφερε τον δεξιό δείχτη μπροστά στα μάτια της! Ήταν ακριβώς το 9ο δευτερόλεπτο! Ήταν η στιγμή του γουρλώματος των ματιών ! 

Ήταν το ίδιο βλέμμα με εκείνο του γιού του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν, όταν θυμήθηκε το λευκό ipad 2 που του είχε υποσχεθεί η γειτόνισσα-δημοσιογράφος στη tv , με τον σκύλο σπάνιας ράτσας και καταγωγής που σήκωνε το ποδαράκι του στον μικρό κορμό μιας φούξια τριανταφυλλιάς που και αυτή την είχε φυτέψει πριν χρόνια η θεία Ερμιόνη από την Ερμιόνη.
Στο iPhone 4G  σχημάτισε τον αριθμό της! Όχι της θείας  Ερμιόνης από την Ερμιόνη... που να τη ξέρει! Της δημοσιογράφου σταρ της tv , βέβαια...
-Μωρό μου, της είπε μόλις εκείνη απάντησε στην κλήση του φανερά εκνευρισμένη.
-Τι θέλεις Ανεμπόδιστε? Τον ρώτησε! Ο Σάκης είχε γίνει Ανεμπόδιστος και αυτό του χτύπησε καμπανάκι σε ρυθμό «μαρίμπα» με δόνηση μαζί.
-Πρώτη φορά με λες έτσι μωρό μου...
-Με το όνομά σου σε λέω. Εγώ σαν δημοσιογράφος της tv τα λέω όλα με το όνομά τους Ανεμπόδιστε! Ακούς? Να το θυμάσαι αυτό!
Και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα!

Κατακόκκινος ο γιος του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν και ήταν γνωστός ως Σάκης, και οσάκις τον χρειάζονταν εξυπηρετούσε αμέσως τη διάσημη δημοσιογράφο σταρ της TV, την ανιψιάς της, Βάνα, που σπούδαζε  σε δραματική σχολή, τη κυρία Ισμήνη που κείτονταν στα σαλτσοβαμμένα πλακάκια της κουζίνας της, το γιο του  κρεοπώλη της γειτονιάς και άλλους που δεν εμφανίζονται ούτε κατά σειρά προτεραιότητας...άφησε  να κυλήσει ένα δάκρυ! Τον είχε τσούξει που ο αέρας έφερε ένα σκουπιδάκι στην κόρη του αριστερού του ματιού!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ









































 Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές,υγεία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου