Δευτέρα

Συνέντευξη Ευτυχίας: Ευαγγελία Θεοδωρίδου

 

τες του igynaika.gr εδώ και πολλά 


Η Ευαγγελία είναι από τους πιο αγαπητούς συνεργάτες του igynaika.gr εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε υπερήφανοι για την εξέλιξη και την επιτυχία της. Διάβασε εδώ τα κείμενά της για το igynaika.gr


Η Ευαγγελία Θεοδωρίδου σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και εργάστηκε ως νηπιαγωγός για δεκαπέντε χρόνια σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία σε όλη την Ελλάδα. Ο κόσμος των βιβλίων τη μάγευε από μικρή. Μέσα από τις σελίδες τους μπορούσε να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και να επισκεφτεί μέρη μακρινά, μέρη πραγματικά αλλά και μέρη φανταστικά, όπου όλα μπορούσαν να συμβούν.
Αρκετά χρόνια αργότερα σε αυτά τα ταξίδια της είχε συνοδοιπόρους τους μαθητές της. Μαζί άνοιγαν τα φτερά της φαντασίας τους για να πάνε εκεί, όπου κανένας δρόμος, καμία θάλασσα δεν μπορούσε να φτάσει. Και όταν επέστρεφαν πίσω, η βαλίτσα τους ήταν γεμάτη με γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Ένα μάθημα δημιουργικής γραφής, το οποίο ξεκίνησε να παρακολουθεί, της έδωσε το έναυσμα που χρειάζονταν για να ασχοληθεί με τη συγγραφή. Τότε ξεκίνησε να γράφει το πρώτο της διήγημα «Το δέντρο της ζωής», το οποίο διακρίθηκε σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος ενώ το μονόπρακτό της «Αυτός που περιμένω» μεταφέρθηκε από τη θεατρική ομάδα «Tabula rasa» και στο θέατρο.
Τα τελευταία χρόνια ζει με τον σύζυγό της και τις δύο κόρες τους στην πόλη Ούμεο στη Βόρεια Σουηδία, όπου εργάζεται σε ένα πολύγλωσσο, πολυπολιτισμικό νηπιαγωγείο ενώ παράλληλα συνεχίζει την μετεκπαίδευσή της στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Διηγήματά της υπάρχουν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο. Αρθρογραφεί σε ελληνικές ιστοσελίδες για θέματα που αφορούν το παιδί και την εκπαίδευση.Για δεκαπέντε χρόνια εργάστηκε στο ιδιωτικό και δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας, από όπου και παραιτήθηκε το 2013, λόγω μετοίκησης στο εξωτερικό. Από τότε διαμένει μόνιμα με τον σύζυγό της και τις δυο κόρες τους στην πόλη Ουμέα στη βόρεια Σουηδία, όπου και εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε σουηδόφωνο σχολείο. Μιλάει αγγλικά και σουηδικά.Έχει εκδοθεί το βιβλίο της “Ένα βράδυ σε ένα πάρτι” από τις εκδόσεις Anima.

“ΩΔΗ…ΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΈΦΗΒΗΣ” από την αγαπημένη 

Evangelia Theodoridou

υποψήφιο για τα Βραβεία Βιβλίου Public 2020 !

Προσοχή: Αφού ψηφίσετε θα πρέπει να επιβεβαιώσετε την ψήφο σας μέσα από το e-mail που θα σας αποσταλεί.

Ας δούμε τί μας είπε για την Ευτυχία :

-Ποιά είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη;

Η συγγραφή. Η στιγμή που βλέπω τις σκέψεις μου να παίρνουν μορφή στο χαρτί.

-Τί ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;

Ευτυχία είναι κάτι που δεν σου συμβαίνει, αλλά κάτι που το πετυχαίνεις.

-Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις κατ ‘επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?

Το 90% των σκέψεων που κάνουμε κάθε μέρα είναι οι ίδιες με αυτές που είχαμε κάνει εχθές και προχθές, με αποτέλεσμα να αναλωνόμαστε συνεχώς στα ίδια και στα ίδια. Και αυτό είναι κάτι που προσπαθώ να το αποφύγω.

-Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας, έστω στιγμιαία ;

Μιλάω με τον σύζυγό μου. Είναι ο πιο αισιόδοξος άνθρωπος που γνωρίζω. Με μια λέξη του, όπου κι αν βρίσκεται, μπορεί να με κάνει να χαμογελάσω.


-Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένη; Αν ναι, πώς; Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»?

Το να προσπαθείς να είσαι συνεχώς περισσότερο ευτυχισμένος από ό,τι είσαι, είναι μια παγίδα που μπορεί να σε οδηγήσει στη δυστυχία. Για αυτό πρέπει να εκτιμούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή ευτυχίας που ζούμε.

-Έχεις περάσει μια περίοδο που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη -αν ναι, γιατί;

Εννοείται. Όπως όλοι μας άλλωστε. Ευτυχώς όμως κατάλαβα εγκαίρως πως έχω περισσότερους λόγους για να είμαι ευτυχισμένη από το να είμαι δυστυχισμένη.

Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός;Δηλαδή, με κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενο ή πολύ δυστυχισμένο και τελικά δεν έγινε και έγινε το αντίθετο; Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας, τα οποία όμως, τελικά εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά!

Σίγουρα οι εκπλήξεις, δυσάρεστες ή ευχάριστες, είναι πολλές στη ζωή μας. Γενικά προσπαθώ να μη στέκομαι στα γεγονότα. Πιστεύω πως η στάση μας και οι αντιδράσεις μας απέναντι σε όλα αυτά που συμβαίνουν ορίζουν τελικά  την πορεία της ζωής μας. 

Be a SoulBodyGr star:

1.Aν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;

Να γίνει καθολικό το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στην εκπαίδευση για όλους. Παιδιά και ενήλικες. Άντρες και γυναίκες. Μόνο με την εκπαίδευση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

2.Πες μια μαγική λέξη !

Χαμογέλα!!!

3.Πες τί αγαπάς σε εσένα

Τη συνεχή προσπάθειά μου να κερδίζω τη φθορά.

4.Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !

Την ηττοπάθεια

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου