Δευτέρα

Συνέντευξη Ευτυχίας : Τζούλη Σούμα

 

Η παράσταση “Ανατόλ” από το έργο του Άρτουρ Σνίτσλερ μετά από τρεις μήνες ολοκληρώνει τον προγραμματισμένο κύκλο παραστάσεων στις 15 Ιανουαρίου, με πολύ μεγάλη αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς.

Η Τζούλη Σούμα υποδύεται επτά γυναίκες που περνούν από τη ζωή του Ανατόλ. Είναι τελείως ενδεικτικός ο αριθμός. Προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, κάνουν άλλα επαγγέλματα, έχουν διαφορετικές ηλικίες και εντελώς διαφορετική ψυχοσύνθεση και ψυχολογική διαδρομή μέσα στο έργο. 


Αγαπήσαμε την Τζούλη από την πρώτη της εμφάνιση, στη σειρά του Mega «Δύο ξένοι». Από το θέατρο δεν έχει λείψει σχεδόν ποτέ, με περίπου 30 παραστάσεις και για 23 χρόνια, σταθερά πατάει με επιτυχία το σανίδι.

Η Τζούλη γεννήθηκε στην Αθήνα,τελείωσε τη Γαλλική Φιλολογία και γράφτηκε στη Δραματική Σχολή Βεάκη, κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους του πανεπιστημίου.Η πρώτη εμφάνισή της ήταν με το Θεσσαλικό Θέατρο στην παράσταση «Οι φοιτητές», σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου.Το 1997 ο Αλέξανδρος Ρήγας την επέλεξε για τον ρόλο της Δάφνης στους «Δύο ξένους» κι έτσι άρχισε η δυναμική της πορεία,καθώς πρωταγωνίστησε στα «Τα φτερά του έρωτα» στην κρατική τηλεόραση, συνεργάστηκε ξανά με τον Ρήγα στο «Αμάρτημα της μητρός μου» στον ΑΝΤ1, συμμετείχε στις «Θανάσιμες πεθερές» του Mega και σε τρία επεισόδια στο  «Κάτω Παρτάλι».

Είναι μια γυναίκα που πριν καταφέρει να δαμάσει τη δύναμη που ασκεί το σανίδι και η κάμερα, κατάφερε προφανώς, να ανακαλύψει τα στοιχεία εκείνα της ζωής και της γυναίκας, που της δίνουν τη δύναμη να ανθίσει και να καλύψει τις ανάγκες και τα μεγάλα “θέλω” της. 

Ας δούμε τί μας λέει για την Ευτυχία:

Ποιά είναι μια απλή δραστηριότητα που σε κάνει πιο ευτυχισμένη;
Να τρώω ένα πολύ ωραίο φαγητό, καλομαγειρεμένο και γευστικό είτε το φτιάχνω εγώ, είτε είμαι έξω με τους φίλους μου και απολαμβάνω φαγητό και συζήτηση.

 

View this post on Instagram

 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ “ΑΛΚΜΗΝΗ” ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΕΤΑΙ…ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΕΡΚΙΔΕΣ, ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ , ΒΑΨΙΜΑΤΑ, ΦΩΤΑ ΚΛΠ, ΚΛΠ… ΘΑ ΧΩΡΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 90 ΘΕΑΤΕΣ Κ ΕΙΜΑΙ ΕΥΤΥΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ Κ ΤΡΙΤΗ ΘΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟ “ΑΝΑΤΟΛ” ΤΟΥ Α ΣΝΙΤΣΛΕΡ, ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΛΑΧΤΑΡΑ….ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ Ο @GIANNISVOUROS Κ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Ο ΠΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Κ Ο @LEFTERIS.VASILAKIS ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛ…3 ΥΠΕΡΟΧΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΗΔΗ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ Κ ΤΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ…

A POST SHARED BY JULIE SOUMA (@JULIESOUMA) ON 

Τί ξέρεις τώρα για την ευτυχία που δεν το ήξερες, στα 18 ;
Στα 18 πίστευα ότι είναι πολύ πιο εύκολο να την κατακτήσεις ενώ τώρα όχι.

 

View this post on Instagram

 

Η “ΑΝΝΥ” ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛ…ΤΟ ΛΕΣ Κ MOOD OF THE DAY….

A POST SHARED BY JULIE SOUMA (@JULIESOUMA) ON 

Υπάρχει κάτι που μπορείς να βρείς ότι κάνεις
κατ ‘επανάληψη, που μπαίνει εμπόδιο στην ευτυχία σου?
Κάποιες φορές, έχω πολύ ελαστικά όρια σε σχέση με τους άλλους και αυτό δε βοηθάει ούτε την ψυχική μου ισορροπία αλλά ούτε και την κατάσταση της ευτυχίας μου.

Εάν αισθάνεσαι θλίψη, τί κάνεις για να δώσεις στον εαυτό σου μια ευκαιρία ευτυχίας,έστω στιγμιαία ;
Για να δώσω μια ευκαιρία ευτυχίας έστω και στιγμιαία προσπαθώ να κατανοήσω για ποιο λόγο είμαι θλιμμένη και πολλές φορές παραμένω στη μοναξιά για να καταλάβω τη θλίψη άλλες φορές κάνω κάτι εντελώς αντίθετο μιλάω με αγαπημένους φίλους ή βάζω αγαπημένη μουσική για να ακούσω και να ξεχαστώ.

Υπάρχει κάτι που έχεις παρατηρήσει στους ανθρώπους γύρω σου, που λένε ή κάνουν και μειώνει πολλά από την ευτυχία τους;
Οι άνθρωποι, έχω παρατηρήσει ότι, προσπερνάνε τις μικρές, αληθινές στιγμές της καθημερινότητας τις θεωρούμε δεδομένες και αναθεωρούμε το πιστεύω μας αυτό όταν αυτό το δεδομένο διακόπτεται συνήθως από κάτι πολύ δυσάρεστο θάνατο, ασθένεια και λοιπά. Νομίζω μία ‘συνταγή’ είναι πραγματικά να απολαμβάνουμε την οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινής μας ζωής έτσι όπως απολαμβάνουμε τις ιδιαίτερες και σπάνιες στιγμές.

-Έχεις περάσει μια περίοδο που αισθάνθηκες ιδιαίτερα ευτυχισμένη ή δυστυχισμένη -αν ναι, γιατί;

Εξαιρετικά δυστυχισμένη αισθανθηκα όταν περνούσα την περίοδο νοσηλείας και μεγάλης ταλαιπωρίας της μητέρας μου από την ασθένεια της και φυσικά εξαιρετικά δυστυχισμένη με το θανατό της. Εξαιρετικά ευτυχισμένη νιώθω πάντα, όταν είμαι σε επαφη με ανθρωπους που αγαπώ με το βαφτηστήρι μου που η αγάπη είναι τεράστια και ανιδιοτελής.

Προσπαθείς να είσαι πιο ευτυχισμένη; Αν ναι, πώς;Έχεις βρει κάποιο «μυστικό»;
Ναι, φυσικά προσπαθώ όλοι μας πιστεύω ότι προσπαθούμε ‘μυστικό’ είναι για μένα να προσπαθώ να φεύγω μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που με καταπιέζουν και να ψάχνω να βρω μια προσωπική ηρεμία και γαλήνη.

Σε έχει εκπλήξει ποτέ ένα γεγονός ; Δηλαδή ,με κάτι που αναμενόταν ότι θα σε κάνει πολύ χαρούμενη ή πολύ δυστυχισμένη και τελικά δεν έγινε και έγινε το αντίθετο ;Γιατί πολλές φορές γινόμαστε μάντεις γεγονότων στη ζωή μας,τα οποία όμως, τελικά εξελίσσονται εντελώς διαφορετικά !

Συμβαίνει αυτό πολύ συχνά στη ζωή μας αυτό που μπορώ να σκεφτώ σαν πρώτη σκέψη είναι ότι μια δυο φορές περίμενα εντελώς διαφορετικά πράγματα από κάποιες επαγγελματικές μου συνεργασίες και προέκυψαν τα εντελώς αντίθετα αλλά αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι της ζωής.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο να έχουμε την τάση να ερμηνεύουμε και να μαντεύουμε γεγονότα στη ζωή μας, τα οποία εξελίσσονται διαφορετικά. Όντως αυτή είναι μια πολλή ωραία και ενδιαφέρουσα ερώτηση, έχουμε πολλές φορές την τάση να αλλάζουμε, να αλλοιώνουμε την πραγματικότητα για να τη φέρουμε όπως θέλουμε εμείς και όπως είναι στο μυαλό μας. Πολλές φορές δίνουμε σημασία ιδιαίτερη είτε στα σκοτεινά σημεία, είτε στα φωτεινά σημεία ανάλογα με την ψυχολογικά μας κατάσταση και έτσι, ερμηνεύουμε διαφορετικά την πραγματικότητα. Αυτό είναι αλήθεια, και πραγματικά συμβαίνει. Είναι όμως, μέσα στην ανθρώπινη φύση.

Be a SoulBodyGr star:

Αν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μια ευχή σου για εσένα και την ανθρωπότητα ποια θα ήταν αυτή;
Για τον εαυτό μου εύχομαι να συνεχίσω να είμαι δυνατή και πιστή στα θέλω μου, στους στόχους μου. Θα ήθελα μια ζωή με αγάπη, με πολύ έρωτα, με μεγάλη αποδοχή και μεγάλη διάθεση δημιουργικότητας και διάθεση να ζήσουμε και να ρουφήξουμε τη ζωή στα άκρα όπως λέει και ο ήρωας της παράστασης ο Ανατόλ: ‘ να φτάσουμε να ρουφάμε τη ζωή εις το έπακρον’.

Πες μια μαγική λέξη !
Τζακ-ποτ στο Λόττο!
Πες τί αγαπάς σε εσένα
Την αντοχή μου.
Πες κάτι που θεωρείς Άσχημο !
Την έλλειψη συννενόησης,επικοινωνίας και αλληλεγγύης. Και επίσης τη βία σε όλες της, τις μορφές είτε λεκτική, είτε ψυχολογική.

Συνέντευξη Εύη Βισβάρδη
@Facebook @Instagram

για το www.igynaika.gr

“Ανατόλ” 

Παίζουν οι Πέρης Μιχαηλίδης, Τζούλη Σούμα, Λευτέρης Βασιλάκης. Σκηνοθεσία ο Γιάννης Βούρος Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.30 εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/theatre/a…



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου