Τετάρτη

Μπορούμε να ξεπεράσουμε τη θλίψη ! Της Έφης Κεραμιδά Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια.




Η θλίψη είναι ένα συναίσθημα που συχνά ακολουθεί της απώλειας. Κι αυτό τον καιρό βιώνουμε την απώλεια σε πολλές μορφές… είτε εργασιακή απώλεια, είτε οικονομική απώλεια, είτε προσωπική απώλεια.
Όμως όπως τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, πρέπει να έχουν ένα τέλος.. γιατί η θλίψη κάποια στιγμή, παύει να είναι υγιής αντίδραση και γίνεται δυσλειτουργική.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε νιώσει την απώλεια και η ιστορία έχει δείξει ότι ο χρόνος πάντα καταφέρνει και επουλώνει και τις μεγαλύτερες πληγές… Σίγουρα όμως όταν η εμπειρία είναι πρόσφατη, το συναίσθημα είναι μεγάλο και νιώθουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας παρηγορήσει.
Πολλές φορές εξιδανικεύουμε μία κατάσταση σε τέτοιο βαθμό που να μην μπορούμε να ξεπεράσουμε την απώλεια της. Δεν είμαστε σε θέση δηλαδή να ξεχωρίζουμε τις καλές απ’ τις κακές στιγμές… την χαρά απ’ την λύπη… οπότε μένουμε εγκλωβισμένοι σε μία κατάσταση που δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε και που αυτή παγιώνεται με τον χρόνο και δεν είναι εφικτό να την ξεπεράσουμε.


Τι μπορούμε να κάνουμε; 

Δευτέρα

Η φωτογραφία της εβδομάδας από τον Μανέ Πάγκαλο

Δες το blog του Μανέ Πάγκαλου !
http://www.getbusylivinblog.com













Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές

Πόσο κοντά είναι ο Παράδεισος και η Κόλαση από την Παυλίνα Κωνσταντάρα


Καθόταν σε ένα παραλιακό καφέ στο Ναύπλιο και έπινε ένα freddo espresso, ακριβώς όπως του άρεσε. Τι ωραία που ήταν η ζωή! Απέναντι του καθόταν η γυναίκα του, και στην αγκαλιά της κρατούσε το μόλις ενός μηνός μωρό τους. Δίπλα του η μεγάλη του κόρη, ήσυχη ζωγράφιζε και σιγοψιθύριζε ένα παιδικό τραγουδάκι. Τι άλλο να ζητήσει κανείς από τη ζωή; 
Την ησυχία έσπασε η φωνή της γυναίκας του: ‘Μωρό μου, δεν πάμε σπίτι; το μωρό κουράστηκε και εγώ ζεσταίνομαι‘. 

«Φίλοι είναι μόνο... λίγοι!!!» Από την Ερση Γκουρνέλου


Νομίζω ότι ανέκαθεν το πίστευα, αλλά μεγαλώνοντας είμαι σίγουρη πια ότι η μεγαλύτερη «επένδυση» στη ζωή μας είναι οι ΦΙΛΟΙ!
Και όταν λεω φίλους, εννοώ τους πραγματικούς φίλους.
 Όχι τους «εφήμερους» ή δήθεν φίλους. Αυτούς δηλαδή που κάποια στιγμή πέρασαν για κάποιο διάστημα από τη ζωή σου, ζήσατε τι ζήσατε, χαθήκατε και από συνήθεια συνεχίζεις απλά να τους κοτσάρεις τον τίτλο «φίλος». ΟΧΙ αυτούς!

Παρασκευή

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ από τον Διονύση-Άδωνι Πάνο,Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος


Είναι πλέον πραγματικότητα και ολοι μας τη βιώνουμε καθημερινά. Η ανάγκη μας για ένα σωστό και υγιεινό τρόπο διατροφής μας καθιστά εύκολο στόχο σε κάθε είδους βομβαρδισμό από κάθε είδους μέσο. Καταιγισμός πληροφοριών για το τι είναι «καλό» και «κακό» μπορεί να σας αποπροσανατολίσει. Ένα μικρό ξεκαθάρισμα μεταξύ μύθου και πραγματικότητας θα σας βοηθήσει να κατευθυνθείτε σωστα.  Επωφεληθείτε!

Τετάρτη

«Μην σκέφτεσαι, άκου μόνο την καρδιά σου». Και η συναισθηματική ευφυΐα ?

«Μην σκέφτεσαι, άκου μόνο την καρδιά σου». 
 Αυτό το κλισέ που ακούμε συχνά σε τραγούδια και μελό αμερικανικές ταινίες, φαίνεται πως δεν ισχύει επιστημονικά. Τουλάχιστον όχι από τότε που δύο είδη νοημοσύνης, η ενδοπροσωπική και η διαπροσωπική, συνέθεσαν αυτό που ονομάζουμε σήμερα συναισθηματική νοημοσύνη.