Τρίτη

Δείτε 25 τρόπους vα δένετε ένα φουλάρι σε 4,5 λεπτά!



Η μόλυνση της ευγένιας !

Σύμφωνα με τους πλέον διάσημους στον κόσμο ειδικούς στα "κοινωνικά δίκτυα", τον ελληνικής καταγωγής Νίκολας Χρηστάκη, καθηγητή Ιατρικής Κοινωνιολογίας της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ και τον Τζέιμς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Σαν Ντιέγκο),  
όταν ένα άτομο είναι ευγενικό σε ένα άλλο και διαθέσιμο να συνεργαστεί μαζί του, τότε όχι μόνο, μέσα από το φαινόμενο της αμοιβαιότητας, το δεύτερο άτομο θα κάνει το ίδιο, συμπεριφερόμενο στο πρώτο με ανάλογο τρόπο, αλλά η "μόλυνση" αυτή (με την καλή έννοια) θα επεκταθεί σε δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, άλλα άτομα.

Η φωτογραφία της εβδομάδας από τον Μανέ Πάγκαλο



Δες το blog του Μανέ Πάγκαλου !
http://www.getbusylivinblog.com




































 Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές,υγεία


Η χειραγώγηση του πελάτη κατά την αγορά τροφίμων από την Κική Γούτα

Σας έχει τύχει ;;;;;
 
 Η χειραγώγηση του πελάτη κατά την αγορά τροφίμων,  ένα άρθρο που έπεσε τυχαία στα χέρια μου πριν λίγες ώρες . Συμπεριφορές και χειρισμοί που δεν τους εντοπίζεις εύκολα . Για να δούμε υπάρχει αλήθεια σε όλα αυτά .............

Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων από την Παυλίνα Κωνσταντάρα

Σηκώθηκα απο το κρεβάτι με χαρά, έπιασα τα πορτοκαλοκόκκινα μαλλιά μου δυό κοτσίδια, ένα αριστερά και ένα δεξιά, έβαλα το φόρεμα μου και δύο διαφορετικά χρώματα κάλτσες, και έτρεξα να δώσω λίγη ζάχαρη στον κύριο Νέλσον. Το μαιμουδάκι πήδηξε πάνω στον ώμο μου και βγήκαμε μαζί απο το σπίτι μας στην ηλιόλουστη αυλή.

...ξύπνησα ιδρωμένη και μπερδεμένη. Δεν είμαι η Πίπη η Φακιδομύτη;Πρέπει απλά να σηκωθώ, να ντυθώ και να πάω πάλι στη δουλειά; Θα γίνει άραγε τίποτα φορεβό σήμερα;

Νοσταλγώ πολύ την εποχή που όλα μου φαινόντουσαν σπουδαία και κοιτούσα γύρω μου με απορία και θαυμασμό. Την εποχή που είχα ήρωες.

Πέμπτη

Λόγια..

«Όταν με ρώτησαν τί είναι αυτό που αγαπώ στους άλλους, απάντησα: Τις ελπίδες μου».  
Φρίντριχ Νίτσε









 Φωτογραφία Μανές Πάγκαλος

Τρίτη

Πόσο κινδυνεύουμε από την τρομακτική ποσότητα της πληροφορίας από την Άννα Δάλλα

Διάβασα αυτό το κείμενο και το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον,καθώς αυτό τον καιρό, ίσως, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα είναι οι πληροφορίες για όλα όσα έγιναν ή θα γίνουν για εμάς , χωρίς εμάς. Εύη Βισβάρδη

Φωτογραφία Μανές Πάγκαλος
 




 "Oι τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τα περιοδικά, οι εφημερίδες και βέβαια το Διαδίκτυο βρίθουν ειδήσεων που χαλάνε τη διάθεσή μας. Βομβαρδιζόμαστε από παντός είδους αρνητικές πληροφορίες, και όσο κι αν προσπαθούμε να τους αντισταθούμε, σίγουρα θα καταφέρουν να μας επηρεάσουν, να μας στενοχωρήσουν, ακόμα και να μας τρομοκρατήσουν. Γιατί, όμως, μας συμβαίνει αυτό; Πόσο πιθανώς κινδυνεύουμε; Και, βέβαια, πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία της πληροφορίας; Γιατί δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς πληροφόρηση;
Επειδή:
* Οι άνθρωποι έχουμε από τη φύση μας μια έμφυτη περιέργεια, συχνά μάλιστα και νοσηρή, για όσα συμβαίνουν.

* Για να επιβιώσουμε, χρειάζεται να έχουμε πρόσβαση στις πληροφορίες, καθώς βέβαια και να διαθέτουμε τα μέσα για να αντιμετωπίσουμε τον πιθανό κίνδυνο για τον οποίο πληροφορούμαστε. Πριν να δημιουργηθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, χτυπούσε η καμπάνα της εκκλησίας του χωριού για να προειδοποιήσει τους κατοίκους του για έναν πιθανό κίνδυνο, κι εκείνοι συγκεντρώνονταν στην πλατεία ή έτρεχαν στα καταφύγια για να προστατευτούν. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι ενώ κάθε στιγμή υπάρχει πληθώρα καταστροφικών πληροφοριών, δυστυχώς δεν έχουμε πια καταφύγια.
* Από την άλλη πλευρά, συνήθως οι πληροφορίες που μας βομβαρδίζουν δεν έχουν σκοπό να μας προειδοποιήσουν, αλλά αντίθετα να περιγράψουν μια καταστροφή, χωρίς βέβαια να έχουν να προτείνουν κάποια λύση. Επιπλέον, μιλάνε για έναν κίνδυνο αόρατο και αόριστο, με αποτέλεσμα όλοι εμείς που τις λαμβάνουμε όχι μόνο να μην ξέρουμε τι θα πρέπει να κάνουμε, αλλά ούτε καν από τι μπορεί να κινδυνεύουμε. Έτσι, μπορεί να γίνουν «τοξικές» και να αποτελέσουν την αιτία ενός συνεχούς στρες, που μπορεί να είναι πηγή άγχους και απαισιοδοξίας.
* Είμαστε εξαρτημένοι από την πληροφόρηση είτε επειδή τη χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας είτε -και αυτό είναι το συχνότερο- επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει και θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτήν.
Πόσο κινδυνεύουμε
Αν και έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την πληροφορία πολύ σημαντική, η υπερβολική πληροφόρηση μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα στο να παίρνουμε αποφάσεις, στη μνήμη, στην ικανότητά μας να μαθαίνουμε, αλλά και στο να νιώθουμε καλά. Πρόκειται για το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης από τις Πληροφορίες («Information Fatigue Syndrome»), έναν όρο που εισήγαγε ο ψυχολόγος David Lewis για να περιγράψει το πώς μπορεί να νιώθει κάποιος που εκτίθεται συνέχεια σε πληροφορίες.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο εγκέφαλος, όταν βομβαρδίζεται ασταμάτητα από πληροφορίες -πόσο δε μάλλον όταν αυτές είναι αρνητικές-, κουράζεται και τότε δημιουργείται πρόβλημα στη λήψη αποφάσεων, δυσκολία στη μνήμη και τη συγκέντρωση. Παράλληλα, ο μεγάλος όγκος αρνητικών πληροφοριών, μέσω του συνεχούς στρες στο οποίο μας υποβάλλει, μπορεί να επηρεάσει και την υγεία μας και να προκαλέσει ακόμα και υψηλή αρτηριακή πίεση, στομαχικά και γαστρεντερικά προβλήματα, πονοκεφάλους, μυϊκούς πόνους, εκνευρισμό, θυμό και προβλήματα στον ύπνο, τη μνήμη, τη συγκέντρωση και την όραση.
Ας μην ξεχνάμε βέβαια και το αίσθημα της ματαιότητας, που μπορεί να οδηγήσει σε μελαγχολία ή και κατάθλιψη και το οποίο συχνά μας προκαλούν όλες αυτές οι αρνητικές πληροφορίες, αφού δεν είναι απίθανο να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε: «Δεν έχει νόημα να κάνω τίποτε, ούτε να προσπαθώ, αφού ούτως ή άλλως όλα γύρω μου θα καταστραφούν».
Πώς θα προστατευτούμε
Ένα βασικό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε όταν βομβαρδιζόμαστε από πληθώρα πληροφοριών – κυρίως όταν ψάχνουμε στο Διαδίκτυο – είναι ότι δυσκολευόμαστε να ξεχωρίσουμε τις έγκυρες, τις αξιόπιστες, τις πραγματικές. Αυτό συμβαίνει τόσο επειδή δεν υπάρχουν τα τεχνικά μέσα (π.χ. κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή που θα μπορούσε να φιλτράρει τις αξιόπιστες πληροφορίες για εμάς), όσο και επειδή, λόγω έλλειψης σχετικής παιδείας, οι περισσότεροι δεν έχουμε ακόμα εκπαιδευτεί ώστε να γνωρίζουμε πώς να αναζητήσουμε ή να επιλέξουμε τις πλέον έγκυρες πληροφορίες.
Άλλωστε, οι πληροφορίες πάντα -πριν ξεκινήσει η μεγάλη ανάπτυξη του Διαδικτύου- φιλτράρονταν (καλώς ή κακώς) από διάφορους φορείς πριν φτάσουν στο κοινό – από τους επιστήμονες, τους πολιτικούς, την εκκλησία… Η λύση, λοιπόν, είναι να αποφεύγουμε να ακούμε και να διαβάζουμε και φυσικά να πιστεύουμε όλα όσα παρουσιάζονται στην τηλεόραση ή δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο. Επίσης, σημαντικό είναι να επιλέξουμε -με βάση την αξιοπιστία τους- 2 με 3 βασικές πηγές μέσω των οποίων θα πληροφορούμαστε, όπως για παράδειγμα 1 ή 2 εφημερίδες, σοβαρές ιστοσελίδες, κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Επιπλέον, ακόμα κι αν αυτό μας φαίνεται κατ’ αρχάς δύσκολο, θα μας βοηθήσει πολύ να προσπαθήσουμε να αποφεύγουμε τις «τοξικές» πληροφορίες και κατ’ επέκταση τους «τοξικούς» ανθρώπους (που συνέχεια μιλάνε για προβλήματα, θανάτους, αρρώστιες…). Σημαντικό είναι, βέβαια, να προσπαθούμε κι εμείς να μη γινόμαστε «τοξικοί» ανακυκλώνοντας διάφορα δυσάρεστα νέα, αλλά να επικοινωνούμε κυρίως τα θετικά. Μάλιστα, υπάρχει μια νέα τάση που ονομάζεται ψυχολογία των θετικών συναισθημάτων, όπου αναφέρουμε και βιώνουμε μόνο τα θετικά μας συναισθήματα, καθώς θεωρείται ότι η αναμόχλευση των θετικών ή αντίστοιχα των αρνητικών συναισθημάτων αυξάνει την έντασή τους.
Στρατηγικές για να «επιβιώσουμε»
* Κλείνουμε την τηλεόραση, το Διαδίκτυο, το κινητό όταν νιώθουμε ότι έχουμε υπερπληροφορηθεί.
* Σταματάμε να διαβάζουμε συνεχώς ενημερωτικά e-mails, newsletters κ.λπ.
* Παίρνουμε κατά καιρούς λίγες διακοπές από τη συνεχή ενημέρωση.
* Αποφασίζουμε εκ των προτέρων πόση ώρα θα αφιερώνουμε καθημερινά στην ενημέρωσή μας.
* Ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε σχετικά με το πώς μπορούμε να ψάχνουμε στο Διαδίκτυο, ώστε να επιλέγουμε αξιόπιστες και έγκυρες πηγές.
* Επιβεβαιώνουμε τις πληροφορίες πριν τις πιστέψουμε και κυρίως πριν μας καταβάλουν.
* Αποφεύγουμε, όταν ψάχνουμε στο Διαδίκτυο, να μπαίνουμε σε links. Μένουμε μόνο στα όσα είχαμε αποφασίσει από την αρχή να ψάξουμε και να διαβάσουμε.
* Προσπαθούμε να μην ανακυκλώνουμε τις ίδιες πληροφορίες σε πολλούς ανθρώπους και μέσα (π.χ. μέσω τηλεφώνου, φαξ, e-mail κ.λπ.).
* Ψάχνουμε να βρίσκουμε απτές, επιστημονικές αποδείξεις για τα όσα ακούμε και διαβάζουμε.
Ακόμα κι όταν υπάρχουν επιβεβαιωμένες αρνητικές πληροφορίες, χρειάζεται να προσπαθήσουμε να τις αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία. Αν πράγματι μας αφορούν και μας προκαλούν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε χρειάζεται να προσπαθήσουμε να το ορίσουμε, ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να το λύσουμε. Δεν πρέπει όμως και δεν μπορούμε να προσπαθούμε να λύσουμε υποθετικά ένα πρόβλημα που δεν έχουμε ακόμα αντιμετωπίσει. Παλιά λέγανε «Ποτέ μην ανασκουμπώνεσαι πριν μπεις στο ποτάμι» και αυτό θα πρέπει να το εφαρμόζουμε κι εμείς. Πριν προκύψει το πρόβλημα, δεν γνωρίζουμε τις παραμέτρους του και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με τη φαντασία μας. Η φαντασία όμως διαφέρει από την πραγματικότητα."
Άννα Δάλλα
Η Άννα Δάλλα γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο από το τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πάντειου πανεπιστημίου. Το 2003 ολοκλήρωσε, στο ίδιο πανεπιστήμιο, τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τίτλο «Πολιτιστική Πολιτική - Διοίκηση και Επικοινωνία». Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και αρθρογραφεί σχετικά με θέματα επιστήμης, υγείας και διατροφής. Έχει γράψει δέκα βιβλία που πραγματεύονται συναφή θέματα. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.

"Ο μικρός κόμης δράκουλας" είναι το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.


Δείτε και την σελίδα Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο









































 Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές,υγεία

Παρασκευή

Αποκάλυψη: Το σημείο G δεν υπάρχει!!! Μία ακόμη "φούσκα" στη ζωή μας..


 




Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας αυτό το δημοσίευμα από tanea online.
Μία ακόμη "μπαρούφα" που είχε γίνει θέμα στη ζωή πολλών γυναικών από το 1950 και υποτιθέμενο κατόρθωμα πολλών ανδρών,η ανακάλυψη του σημείου G στον γυναικείο κόλπο,αποδεικνύεται τόσο φούσκα όσο και η ελληνική οικονομία.
Σας παραθέτω το άρθρο και εύχομαι μία από τις χαρές της ζωής,αυτό το ερωτικό ταξίδι  να μη μοιάζει πια με εξερεύνηση,αλλά με περιπέτεια!   
Εύη Δ. Βισβάρδη

Πέμπτη

Ο έρωτας στα χρόνια της … φοβέρας

από την Άννα Μοκάκου


Στο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, ο έρωτας του νεαρού Φλορεντίνο παραμένει ασίγαστος για 51 χρόνια!!!  Αντίθετα το αντικείμενο του πόθου του η νεαρή Φερμίνα, συνεχίζει τη ζωή της και κάνει έναν γάμο συμβατικό  τον  οποίο αποδέχεται με φόντο βέβαια τη φοβερή ασθένεια της χολέρας και της πολύ δύσκολης εποχής στην οποία διαδραματίζεται.

Tροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας από τον Διονύσης-Άδωνις Πάνος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, BSc



Οι  φθινοπωρινοί και χειμερινοί  μήνες απειλούν την υγεία μας, ιδιαίτερα με τις κοινές γρίπες και κρυολογήματα που μας στερούν πολλά από την καθημερινότητα μας. Τι είναι αυτό που χρειάζεται εμείς να κάνουμε?Να είμαστε προετοιμασμένοι έχοντας τον οργανισμό μας καλά θωρακισμένο. Η πιο σωστή αντιμετώπιση όλων αυτών είναι η πρόληψη. Συνεπώς, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να είναι ενδυναμωμένο προκειμένου να μπορεί να προστατεύει το σώμα μας από όλους τους ξένους εισβολείς (βακτήρια, ιοί και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί)
Σημαντικοί παράγοντες που αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού είναι η γήρανση, οι ορμονικές δυσλειτουργίες, το στρες και η κακή διατροφή.
Συγκεκριμένα, η ενεργειακή (θερμιδική) πρόσληψη είναι από τους μεγαλύτερους διατροφικούς παράγοντες που συσχετίζονται με το ανοσοποιητικό. Άνθρωποι υποσιτισμένοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για μολύνσεις, και γενικώς είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Το κακό δεν σταματάει εδώ αλλά όταν αυτά τα άτομα προσβληθούν από κάποια λοίμωξη τα συμπτώματα παραμένουν περισσότερο καιρό από ότι σε κανονικές συνθήκες.
Παρόλα αυτά, ακόμη και τα παχύσαρκα άτομα φαίνεται να σχετίζονται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης γρίπης και ιώσεων. Αυτό κυρίως οφείλεται στην κακή διατροφική συμπεριφορά που εμφανίζουν αυτά τα άτομα, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα να τους κάνει ευάλωτους σε ιογενείς μολύνσεις και λοιμώξεις.
Ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις τροφές που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα με αυτές που δρουν αρνητικά. ..
Μελέτες δείχνουν πως η υψηλή κατανάλωση σακχάρων όπως η ζάχαρη, η γλυκόζη , φρουκτόζη ,κ.α. δρουν αρνητικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας ίωσης.
Το αλκοόλ μειώνει την θωράκιση του οργανισμού μας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ιώσεων, διότι μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει  την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα για την ενίσχυσή του.
Επιπλέον, μία διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά φαίνεται πως επηρεάζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, εμποδίζοντας την ανοσολογική αντίδραση και αυξάνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο μολύνσεων.  Η μείωση λοιπόν της περιεκτικότητας της διατροφής μας σε <<κακό>> λίπος βελτιώνει τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Κορεσμένα (κακά) λιπαρά βρίσκονται στο λίπος του κρέατος, στα τηγανιτά φαγητά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και κάθε είδους fast food.
Έτσι, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τη διατροφή μας σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και τρόφιμα, τα οποία τελικά θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού.
Η πιο δημοφιλής βιταμίνη σε όλους μας αλλά και από τις πιο δραστικές στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι τη Βιταμίνη C, μιας και αυξάνει την παραγωγή λευκοκυττάρων, αντισωμάτων και ιντερφερονών (πρωτεΐνες που αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ιών). Επιπρόσθετα, βοηθάει στη διατήρηση της καλής αποκατάστασης των αιμοφόρων αγγείων, ενθαρρύνει την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό και συντελεί στην ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας.
Τρόφιμα πλούσια σε Βιταμίνη C είναι τα εξής:
Εσπεριδοειδή
Φράουλες
Ροδάκινα
Ακτινίδια
Λάχανα
Ντομάτες
Πιπεριά
Μαϊντανός
Κουνουπίδι-μπρόκολο

Ένα άλλο σημαντικό θρεπτικό στοιχείο είναι το β-καροτένιο, το οποίο συντελεί στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μέσω της αύξησης της δραστικότητας των προστατευτικών φονικών κυττάρων(NK κύτταρα), ο ρόλος των οποίων έγκειται στην καταστροφή των μολυσμένων από ιούς κυττάρων.
Τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο:
Φρούτα & λαχανικά με βαθύ κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα όπως:
Βερίκοκα
Πεπόνι
Ντομάτες
Καρότα
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως:
Σπανάκι
Μαρούλι
Μπρόκολο
Χόρτα
Η  βιταμίνη Ε ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, καθώς συμβάλλει στην παραγωγή ιντερλευκίνης-2, συντελεί στην παραγωγή β-κυττάρων, μιας ειδικής κατηγορίας λεμφοκυττάρων, κύτταρα με ουσιαστικό ρόλο σε ειδικούς αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού.
 Τρόφιμα πλούσια σε Βιταμίνη Ε είναι τα εξής:
το ελαιόλαδο,
τα θαλασσινά (όπως οι γαρίδες),
οι ξηροί καρποί και
 τα δημητριακά.(ιδιαίτερα τα ολικής)
Επίσης ο Ψευδάργυρος έχει τον δικό του ιδιαίτερο ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα καθώς βοηθάει στην αποκατάσταση των πληγών και συνεργεί στην φυσιολογική ανάπτυξη του ανθρώπου. Τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο είναι:
Τα οστρακοειδή
Κόκκινο κρέας
Πουλερικά
Φασόλια
Καρύδια
Το σελήνιο, είναι ένα ακόμα βασικό συστατικό που βελτιώνει την άμυνα του οργανισμού. Πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στην υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, κάτι που επηρεάζει πολλές λειτουργίες στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Τρόφιμα πλούσια σε σελήνιο είναι:
Το κρέας
Τα θαλασσινά
Ξηροί καρποί
Δημητριακά ολικής άλεσης

Tα γαλακτοκομικά επίσης είναι ένα από τα τρόφιμα που συμβάλουν στην αποφυγή ενός κρυολογήματος, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην δράση ενός από τα συστατικά τους, τα προβιοτικά. Τα προβιοτικά είναι ζωντανά στελέχη βακτηρίων τα οποία παράγουν πρωτεΐνες και αδρανοποιούν τους παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τα αφεψήματα μάχονται και αυτά ενάντια στην γρίπη και στο κρυολόγημα . Συγκεκριμένα μια έρευνα από γιατρούς του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ έδειξε πώς η κατανάλωση μαύρου τσαγιού ημερησίως για 2 βδομάδες είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή 10πλάσιας ποσότητας ιντερφερόνης( πρωτεΐνη που προστατεύει τα κύτταρα από μολύνσεις), συγκριτικά με την μηδενική κατανάλωση τσαγιού.
«Όχι μόνο το κοινό κρύο και η γρίπη, αλλά η τροφική δηλητηρίαση, η φυματίωση και η ελονοσία είναι ασθένειες που προκαλούνται από τα μικρόβια που το σώμα μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει με την ιντερφερόνη. Σκεφτόμαστε λοιπόν ότι οι εκκρίσεις ιντερφερόνης από το τσάι μπορούν να προλάβουν ή να ελαττώσουν τη δριμύτητα όλων αυτών των ασθενειών»  λέει ο δόκτωρ Jack Bukowski της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ.
Προτιμήστε Λοιπόν :
Πράσινο τσάι
Μαύρο τσάι
Κρόκος Κοζάνης
Αφεψήματα πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Ακόμα, το σκόρδο δρά ενάντια στα βακτήρια εξαιτίας μιας ουσίας που περιέχει την αλλισίνη (υπεύθυνη για την χαρακτηριστική οσμή και γεύση). Βρετανοί ερευνητές χορήγησαν σε 146 ανθρώπους είτε ένα εκχύλισμα σκόρδου είτε placebo για 12 εβδομάδες.
Τα άτομα που κατανάλωσαν σκόρδο είχαν 66% λιγότερες πιθανότητες να κρυολογήσουν. Προσθέστε λοιπόν σκόρδο στα φαγητά σας.
Τέλος ένα σημαντικό κομμάτι είναι η φυσική δραστηριότητα για την διατήρηση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος. Έρευνες δείχνουν πως άτομα σε τακτική σωματική άσκηση έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποια γρίπη. Άρα σε καθημερινή βάση προσθέστε στο πρόγραμμα σας τουλάχιστον 20-30 λεπτά περπάτημα, ένα αποτελεσματικό μέσα για ενδυνάμωση και θωράκιση του οργανισμού μας.

Διονύσης-Άδωνις Πάνος
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας
Επιστημονικός διευθυντής
ΔΙΑΙΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ - ΛΟΓΩ...ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Γλυφάδα
Λαζαράκη 8, τκ 16675
τηλ: 215 5202595 / 694 4928256
www.diaitatroposzois.gr / www.logodiatrofis.gr

Δευτέρα

Η φωτογραφία της εβδομάδας από τον Μανέ Πάγκαλο

Δες το blog του Μανέ Πάγκαλου !
http://www.getbusylivinblog.com

With or without you από την Παυλίνα Κωνσταντάρα

Οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν διάρκεια για κάποιο διάστημα είτε για μια ζωή.

Με τους συμμαθητές, με τους συμφοιτητές, με όσους δουλεύεις μαζί, νιώθεις ότι θα είστε μαζί μια ζωή. Γνωρίζεις νέους ανθρώπους και τους συμπαθείς, τους αγαπάς, τους λατρεύεις, σου ταιριάζουν. Και πιστεύεις ακράδαντα οτι αυτό θα κρατήσει. Αυτό δε συμβαίνει παρά σε σπάνιες περιπτώσεις. 
Λίγους ανθρώπους κρατάμε στη ζωή μας, και αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά επειδή τους υπόλοιπους δεν τους αγαπάμε. Και όταν λέω ‘κρατάμε‘, δεν εννοώ να ανταλλάσουμε ευχές στις γιορτές, εννοώ στ’ αλήθεια να είναι μέσα στη ζωή μας, να κάνουμε πράγματα μαζί, να μιλάμε συχνά, να βρισκόμαστε, να συνδέονται οι ζωές μας.
Γιατί με κάποιους κρατάμε πιο συχνή επαφή άραγε; Κατέληξα οτι συμβαίνει για διάφορους λόγους που είναι πολύ πιο πεζοί και χρηστικοί απο ότι θέλουμε να παραδεχτούμε: Είτε μένουμε πιο κοντά, είτε τα αγόρια μας ήταν φίλοι, είτε σπουδάσαμε το ίδιο αντικείμενο και οι ζωές μας ενώθηκαν, είτε για πολλούς άλλους λόγους.
Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιούς ανθρώπους έχετε στη ζωή σας πολλά χρόνια, και γιατί συνέβη αυτό; Ηταν τυχαίο ή το προσπαθήσατε; Πόσο δυνατό είναι να κρατήσεις μια φίλη όταν αυτή ζει στην Αγγλία; Η ακόμα και στην Καλαμάτα;

Μερικές φορές αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε να είμαστε μέσα στη ζωή των ανθρώπων που αγαπάμε. 

Όπως λέει και ο Πάριος "φταίμε κι οι δυο που ζούμε χώρια" και δεν αναφέρομαι μόνο σε σχέσεις ερωτικές, αλλά και σε σχέσεις φιλικές, συναδελφικές, αλλά και σε εκείνες τις απροσδιόριστες σχέσεις που είναι κάτι ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα. 

Όταν ήμουν πιο μικρή θύμωνα πολύ με τις φίλες μου και εύκολα. Μια φορά θυμάμαι ότι είχα σταματήσει να μιλάω στη φίλη μου τη Μαρία επειδή μου έδινε να κρατάω το φούτερ της στο διάλειμμα κι εμένα μου την έσπαγε. Όπως και να το λέω "φούτερ". Εγώ ήθελα να το λέω κολεγιακό και να μη μου το δίνει να το κρατάω. Ευτυχώς για εμένα, με κατάλαβε γρήγορα, ότι δηλαδή αυτό που με νευριάζει μου περνάει σε πέντε λεπτά και βλέπω τα πράγματα καθαρά. Και σταματησε να με παίρνει στα σοβαρά σε αυτές τις στιγμές. Και είμαστε μέχρι σήμερα καλές φίλες. Οχι επειδή μένουμε κοντά ούτε επειδή τα αγόρια μας είναι φίλοι. Επειδή προσπαθούμε. Μεγαλώνοντας έμαθα να μη νευριάζω τόσο εύκολα και ούτε με τόσο γελοία πράγματα. Έμαθα όμως και ότι οι λόγοι που εκνευρίζεται ο καθένας είναι τελείως διαφορετικοί.

Η ζωή μας είναι δύσκολη, ή καλύτερα την έχουμε κάνει δύσκολη. Γι αυτό και δεν θέλουμε κοντά μας ανθρώπους που μας την κάνουν ακόμα δυσκολότερη. Είναι σημαντικό να ξέρεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Να ασχολείσαι ώστε να τον καταλάβεις. Τι θέλει, τι δε θέλει, τι τον κάνει έξαλλο, τι τον κάνει να χαμογελάει, τι έχει ανάγκη, τι μισεί. Αλλά χρειάζεται κι εκείνος αντίστοιχα να σε ξέρει και να σε διαβάζει. 

Τι συμβαίνει όμως με τις περιπτώσεις που αυτά τα δύο έρχονται σε σύγκρουση; Αν αυτό δηλαδή που μισεί εκείνος είναι η δική σου αδυναμία; Είσαστε καταδικασμένοι να ζείτε τσακωμένοι ακόμα και αν οι καρδιές θέλουν να περνούν τη ζωή τους μαζί; Ποια είναι άραγε η μαγική ισορροπία που κάνει δύο ανθρώπους να είναι μαζί για μια ζωή; Είναι στο DNA μας ή μπορούμε να το δουλέψουμε;

Έχω παρατηρήσει ότι όσο πιο κοντά έρχεσαι με τους ανθρώπους τόσο ευκολότερο είναι να τους πληγώσεις και να σε πληγώσουν, αλλά χωρίς αυτή την απόσταση αναπνοής, δε θα ήταν η ζωή μας πιο βαρετή;

Με τον άνθρωπο μου έχουμε βρει το δικό μας κώδικα, το δικό μας τρόπο και δε μας ενδιαφέρει αν ο οποιοσδήποτε τον εγκρίνει, για εμάς λειτουργεί καλά και γι αυτό είναι ιδανικός. Είναι κάτι πολύ απλό: Οταν  ένας απο τους δύο είναι εκνευρισμένος και ο άλλος καταλαβαίνει οτι ο τσακωμός είναι προ των θυρών, απλά φεύγει από τον ίδιο χώρο ή αν μιλάμε κλείνει το τηλέφωνο. Ισως δε σας φαίνεται το καλύτερο, αλλά εμείς έχουμε μάθει να αναγνωρίζουμε την οπισθοχώρηση του άλλου και να την εκτιμάμε. 

Στη ζωή μας δεν υπάρχει όμως μόνο ο σύντροφος μας, υπάρχουν τόσοι ακόμα ανθρωποι τους οποίους εκτιμάμε, συμπαθούμε, αγαπάμε, εμπιστευόμαστε. Και τους θέλουμε μέσα στη ζωή μας, χωρίς ταμπέλα.

Καταλήγοντας θα ήθελα να σας ρωτήσω; Να αφήνουμε τα πράγματα όπως έρθουν ή να προσπαθούμε; Κανένα απο τα δύο δεν κατηγορώ, απλά δεν έχω καταλήξει ακόμα.

Μη σώσεις και φας ! από τον διονύση Καστόρα

4
Ακριβώς από πάνω της είδε το ταβάνι! Μόλις άνοιξε τα μάτια , πριν τα γουρλώσει , για λίγα δευτερόλεπτα, το μυαλό της Ισμήνης κολυμπούσε σε θάλασσες μακρινές , ξεχασμένες! Για λίγα δευτερόλεπτα όμως! Μόλις 8!
 Στο ένατο κολυμπούσε κι αυτό στη σάλτσα  του ραγού με τον τοματοπελτέ και το κρασί μαυροδάφνη , συνταγή της συνταξιούχου τηλεμαγείρισας που παρακολουθούσε πιστά για δέκα και βάλε χρόνια....."
Με τις παλάμες της χάιδεψε  τα  μάρμαρα της κουζίνας, ένοιωσε  την πυκνότητα και τη λαδίλα στα δάχτυλα και με μια αργή κίνηση έφερε τον δεξιό δείχτη μπροστά στα μάτια της! Ήταν ακριβώς το 9ο δευτερόλεπτο! Ήταν η στιγμή του γουρλώματος των ματιών ! 

Ήταν το ίδιο βλέμμα με εκείνο του γιού του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν, όταν θυμήθηκε το λευκό ipad 2 που του είχε υποσχεθεί η γειτόνισσα-δημοσιογράφος στη tv , με τον σκύλο σπάνιας ράτσας και καταγωγής που σήκωνε το ποδαράκι του στον μικρό κορμό μιας φούξια τριανταφυλλιάς που και αυτή την είχε φυτέψει πριν χρόνια η θεία Ερμιόνη από την Ερμιόνη.
Στο iPhone 4G  σχημάτισε τον αριθμό της! Όχι της θείας  Ερμιόνης από την Ερμιόνη... που να τη ξέρει! Της δημοσιογράφου σταρ της tv , βέβαια...
-Μωρό μου, της είπε μόλις εκείνη απάντησε στην κλήση του φανερά εκνευρισμένη.
-Τι θέλεις Ανεμπόδιστε? Τον ρώτησε! Ο Σάκης είχε γίνει Ανεμπόδιστος και αυτό του χτύπησε καμπανάκι σε ρυθμό «μαρίμπα» με δόνηση μαζί.
-Πρώτη φορά με λες έτσι μωρό μου...
-Με το όνομά σου σε λέω. Εγώ σαν δημοσιογράφος της tv τα λέω όλα με το όνομά τους Ανεμπόδιστε! Ακούς? Να το θυμάσαι αυτό!
Και του έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα!

Κατακόκκινος ο γιος του παπά της ενορίας που κούρευε το γκαζόν και ήταν γνωστός ως Σάκης, και οσάκις τον χρειάζονταν εξυπηρετούσε αμέσως τη διάσημη δημοσιογράφο σταρ της TV, την ανιψιάς της, Βάνα, που σπούδαζε  σε δραματική σχολή, τη κυρία Ισμήνη που κείτονταν στα σαλτσοβαμμένα πλακάκια της κουζίνας της, το γιο του  κρεοπώλη της γειτονιάς και άλλους που δεν εμφανίζονται ούτε κατά σειρά προτεραιότητας...άφησε  να κυλήσει ένα δάκρυ! Τον είχε τσούξει που ο αέρας έφερε ένα σκουπιδάκι στην κόρη του αριστερού του ματιού!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ









































 Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές,υγεία



Τετάρτη

" Ό,τι αισθάνομαι " από την Εύη Βισβάρδη

Αυτή την εβδομάδα το μυαλό μου έχει περάσει μια βόλτα από όλες τις γειτονιές που έζησα.
Την παιδική,την εφηβεία,τα χρόνια της τρέλας, το χτες , το σήμερα..Προσπάθησα να ξαναδώ όλα τα σοκάκια σκέψεων και συναισθημάτων,αναμνήσεων και ονείρων που έχω περπατήσει,μήπως και καταλάβω.
Τί ? έλα ντε! Αυτό ψάχνω..τον τελευταίο καιρό αισθάνομαι πως κάτι έχω χάσει,κάτι συμβαίνει που αγνοώ ή αδυνατώ να κατανοήσω,δεν μπορεί..κάτι γίνεται.
Ίσως μας ήρθαν τα πάνω κάτω,ίσως μας άξιζε ή είναι άδικο, όμως με όλα όσα διαδραματίζονται γύρω μου , μέσα μου, στην τηλεόραση(άλλος κόσμος!) νιώθω αδυναμία,ανόητη ίσως..σαν να ζω σ έναν άλλο κόσμο.Και σίγουρα δεν ξέρω πια τί πρέπει να πιστεψω από όσα ακούω.
Από τη μια απελπίζομαι τόσο βαθειά σαν να μην έχει αύριο κι από την άλλη απολαμβάνω.
Τις αλλαγές στον τρόπο σκέψης κάποιων φίλων μου, τα τηλέφωνα για να με δουν που είναι περισσότερα πια, αλλά και τις αλλαγές μέσα μου.Νιώθω έτοιμη να συγχωρήσω το οποιοδήποτε παρελθόν ή να το εξαφανίσω.Άλλο κι αυτό.Μια η αγάπη και η νοσταλγία να με σαρώνουν και μια να νιώθω πιο δυνατή από ποτέ για διαγραφές μεγάλου βεληνεκούς! χαχα! Είμαι έτοιμη να σε πάρω αγκαλιά ή να σου ρίξω μπουνιά, αναλόγως το όνομα!
Το μόνο που πιθανολογώ είναι ότι το σοκ που έχω υποστεί είναι ισχυρό.
Ξαφνικά όλες οι σταθερές κυματίζουν,όλα τα λόγια δεν φτάνουν για παρηγοριές σε κάποιους φίλους και συνανθρώπους,όλες οι ελπίδες μοιάζουν ανόητες και όλα τα χαμόγελα αναζητούνται  στα προσωπα τις καθημερινότητας μου, στα φιλαράκια από το παρελθόν, στους συναδέλφους,αλλά δεν τα βρίσκω αν δεν πω μια μεγάλη ανοησία(γιατί για το χιούμορ μου δεν φημίζομαι).
Λοιπόν "δεν καταλαβαίνω", ή δεν θέλω να καταλάβω..
αν όμως με καταλαβαίνετε,σας λέω πως ίσως δεν καταλαβαίνω, αλλά επιμένω και χωρίς να ξέρω γιατί (?) αισιοδοξώ."Μακάριοι οι πτωχοί.." ? Ποιος ξέρει...μπορεί να μου συμβαίνει και αυτό.
Κάπου πάντως  διάβασα αυτές τις προτάσεις που και τις καταλαβαίνω και τις πιστεύω..σας ευχαριστώ για την ακρόαση

"Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα σου μείνουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις..." Οδυσσέας Ελύτης.

















































Zumba, Ζουμπα, εκλογες, γυναικα, ερωτας, αγαπη, ψυχολογία, λαμψη, σφαίρα, ρυθμος,δίαιτα, life,έξοδος,συνταγές,υγεία




Δευτέρα

από την Παυλίνα Κωνσταντάρα

Αυτή τη φορά το κείμενο δεν είναι δικό μου, είναι κάτι που διάβασα και μου άρεσε και σας το μεταφέρω

"Ψάξε να βρεις ότι καλύτερο υπάρχει σε κάποιον και πες του το. Όλοι μας χρειαζόμαστε φιλοφρονήσεις του είδους. Όλοι οι άνθρωποι, πιστεύω, κατέχουν κάτι ιδιαίτερο, για το οποίο θα άξιζαν συγχαρητήρια. Συγχαρητήρια σημαίνει: κατανόηση. Είμαστε θαυμαστά ανθρώπινα όντα στην ιδιαιτερότητα μας και κανείς δεν είναι καλύτερος από τον άλλο. Μάθε να ζεις το μεγαλείο του διπλανού σου, και έτσι θα δεις και το δικό σου μεγαλείο"

ΧΑΛΙΝ ΓΚΙΜΠΡΑΝ

Καλή, δυνατή χρονιά σε όλους

"Χρόνος είναι....." από την Έρση Γκουρνέλου


Το διάβασα, μου άρεσε και το μοιράζομαι μαζί σας….
Καλή χρονιά σε όλους!!!


Ο χρόνος είναι ο σκηνοθέτης της ζωή μας και εμείς κάνουμε το μοντάζ.
Ο χρόνος είναι η ταινία που θα παιχτεί στο μυαλό μας για λίγα δευτερόλεπτα πριν φύγουμε από αυτόν τον κόσμο.
Σε αυτή την ταινία πρωταγωνιστούν τα συναισθήματα και τα έργα μας… πρέπει να τα ζεις και μετά να τα αποθηκεύεις στη μνήμη, για να αποκτούν διαχρονική αξία.
Ο χρόνος είναι βέβαια ζήτημα προσωπικής ερμηνείας και προσωπικών ιεραρχήσεων.

Δυστυχώς σήμερα έχουμε κάνει pause στο συναίσθημα λόγω εθνικής κατάθλιψης. Γιατί ο χρόνος που ζούμε φέρνει φόβο, ο φόβος φέρνει σύστημα και κάθε σύστημα φέρνει εξουσίες πάνω μας.
Τι αντίδοτο υπάρχει;
Να φτιάχνεις χρόνο από την αρχή. Και σήμερα αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι είναι να φτιάξουμε χρόνο από την αρχή και να ελευθερωθούμε!